90% van onze klanten kiest ervoor om de glazen schuifwand zelf te monteren

Mocht je geen vertrouwen hebben in het zelf monteren van onze producten, dan kan je gemakkelijk via werkspot.nl (of een ander platform) een klus plaatsen.
Wanneer je vervolgens een link naar deze video bijvoegt, weet de monteur in kwestie direct waar het over gaat en welke materialen er voor nodig zijn.
icons8-measuring-tape-64

METEN

Meet de breedte en de hoogte van de glazen schuifwand.

Kies er altijd voor om de hoogte links, rechts en in het midden op te nemen. Het kan zo zijn dat de overkapping een centimeter afloopt of de vloer niet waterpas ligt.

icons8-foundation-100

FUNDERING

Het gemiddeld gewicht van onze panelen ligt rond de 70 kilo, dit betekent dat het enorm belangrijk is om te zorgen voor een goede fundering.

De makkelijkste manier hiervoor is het funderen door middel van een funderingskoker. Deze kan je gemakkelijk bijbestellen bij de glazen schuifwand.

icons8-list-64

MONTAGE VOORBEREIDING

Controleer altijd of de vloer geheel waterpas is of haal eventueel alvast de tegels weg als je gekozen hebt om een funderingskoker te gebruiken.

Zorg dat er in de tuin voldoende ruimte is om te werken, dit zorgt er ook voor dat de bezorgers van Verandaglas genoeg ruimte hebben om te materialen te neerleggen bij het bezorgen.

icons8-screwdriver-64

MONTAGE

Zorg ervoor dat je alle materialen in huis hebt. De profielen worden op hele lengtes meegegeven dus deze zullen op locatie ingekort moeten worden.

Neem voldoende tijd voor het monteren en volg op eigen tempo alle stappen uit de instructievideo.

De volgende
machines/materialen heb je nodig:
- Afkortzaag
- Slijptol
- Schroefmachine
- Schroefjes
- Rolmaat

Bij Verandaglas.com zijn er twee opties om de glazen schuifwand van montage te voorzien. De eerste optie is om de glazen schuifwand zelf te monteren. Dit is heel makkelijk, zolang je alle stappen goed volgt. In onze video kun je het hele proces stap voor stap volgen. Wil je de montage van de glazen schuifwand liever uit handen geven? Geen probleem! Bij Verandaglas.com kun je een glazen schuifwand inclusief montage bestellen. We leggen je op deze pagina precies uit hoe het werkt.

Glazen schuifwand monteren: doe het zelf

Een glazen schuifwand monteren is een vrij eenvoudig proces, met de juiste handleiding natuurlijk. Wij hebben ervoor gekozen om de handleiding in de vorm van een video aan te bieden, zodat je duidelijk de stappen kunt zien van een glazen schuifwand montage. Dat vinden wij een stuk makkelijker dan tekst.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij vragen rondom de glazen schuifwand en de montage, wij helpen je graag verder!

Glazen schuifwand inclusief montage

Vind je het spannend of heb je geen tijd om de glazen schuifwand te monteren? Dan kun je dit gerust bij ons uit handen geven. Wij bieden namelijk de dienst om de glazen schuifwand inclusief montage te bestellen. We helpen je met plezier bij je thuis om de glazen schuifwand montage te realiseren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het aanschaffen van een glazen schuifwand inclusief montage.

Meenemers glazen schuifwand monteren

In onze uitleg laten we ook zien hoe je de meenemers van de glazen schuifwand moet monteren. Ook dit proces is niet zo moeilijk, maar het is wel belangrijk dat het goed gebeurt.

Let op: wij hebben nieuwe meenemers om de glazen schuifwand te monteren en wieltjes.

Onder in het glasprofiel zit een gleuf. Als je het zijklepje van het glas er afschroeft, kan je het wieltje iets naar binnen tikken. Als je dan vervolgens op het eerste paneel 1 meenemer schroeft (vastzetten kan door middel van een klein inbusje).

Tweede paneel 2 meenemers om de glazen schuifwand te monteren, een naar binnen en een naar buiten. Vervolgens trek je de panelen van links naar rechts en dan zie je naar waar ze meenemen. En als het niet de juiste kant is, draai je de panelen om. Is het wel de juiste kant, dan ga je op dezelfde manier verder.

De wieltjes hoeven enkel vastgeschroefd te worden bij een hoogprofiel met een dubbele kamer in het glasprofiel.

Als dit het geval is bij jouw order, dan wordt dit bij de bezorging vermeld.